Letní kompot

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jahody zahradní
  • 250 g Maliny
  • 50 g Cukr krupice
  • 100 g Rybíz černý
  • 100 g Rybíz červený
  • 225 g Řecký jogurt
  • 85 ml Víno portské
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Kardamom
  • 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 8.4 mg
  • Draslík 380.2 mg
  • Vláknina 13306.5 mg
  • Vitamín A 13306.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme jogurt, med a vyškrábeme dřeň z vanilkového lusku. Promícháme, zakryjeme a dáme do lednice.

  • 2

    Do rendlíku dáme černý a červený rybíz, maliny a jahody, přidáme portské víno, cukr, pomerančovou kůru i šťávu a mletý kardamom. Zahříváme 8 minut, dokud není ovoce měkké. Poté necháme vychladnout 15 minut.

  • 3

    Teplý kompot podáváme s lžící vanilkového jogurtu.

Komentáře k receptu