Letní kompot
Suroviny
- 250 g Jahody zahradní
- 250 g Maliny
- 50 g Cukr krupice
- 100 g Rybíz černý
- 100 g Rybíz červený
- 225 g Řecký jogurt
- 85 ml Víno portské
- 1 kávová lžička Pomerančová kůra
- 1 ks Vanilkový lusk
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Kardamom
- 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 6 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 8.4 mg
- Draslík 380.2 mg
- Vláknina 13306.5 mg
- Vitamín A 13306.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme jogurt, med a vyškrábeme dřeň z vanilkového lusku. Promícháme, zakryjeme a dáme do lednice.
-
2
Do rendlíku dáme černý a červený rybíz, maliny a jahody, přidáme portské víno, cukr, pomerančovou kůru i šťávu a mletý kardamom. Zahříváme 8 minut, dokud není ovoce měkké. Poté necháme vychladnout 15 minut.
-
3
Teplý kompot podáváme s lžící vanilkového jogurtu.