Hovězí maso dušené s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 6 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 72.5 mg
- Draslík 1123.5 mg
- Vláknina 14410.2 mg
- Vitamín A 14410.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Na stejně velké kousky jako brambory nakrájíme i omyté hovězí maso.
-
2
Cibule oloupeme a jemně nakrájíme, oloupaný česnek prolisujeme.
-
3
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme kousky masa, opepříme, osolíme, promícháme a opečeme, podlijeme vodou a necháme pod pokličkou dusit.
-
4
V jiné pánvi na rozpáleném oleji opečme kousky brambor a ty pak společně s česnekem přidáme k masu. Vše promícháme, v případě potřeby přilijeme vodu a ještě 10 minut dusíme, dokud maso není měkké. Směs dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.
-
5
Podáváme teplé, můžeme obložit čerstvou zeleninou.