Grilované kuře haloumi a kyperský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 200 g Rajčata
  • 8 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 30 g Oregano čerstvé
  • 200 g Okurka salátová
  • 250 g Sýr Halloumi
  • 30 ml Olej olivový
  • 60 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet vinný červený
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1287 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 708.6 mg
  • Vláknina 4107.5 mg
  • Vitamín A 4107.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuřecí maso nakrájíme na plátky, vložíme do mísy a přidáme olej, nasekané oregano, pepř a sůl. Necháme 2 hodiny marinovat. Zatím si připravíme salát. Do mísy vložíme okurku nakrájenou na nudličky, rajčata nakrájená na kousky, cibuli na kolečka a nasekanou petrželovou nať. Promícháme, osolíme, opepříme, zalijeme olejem a vinným octem.

  • 2

    Marinované maso grilujeme 8 minut z každé strany, přidáme plátky sýru haloumi a poslední 4 minuty grilujeme s masem.

  • 3

    Na talíře upravíme plátky masa se sýrem a podáváme s připraveným salátem.

Komentáře k receptu