Grilované kuře haloumi a kyperský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1287 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 708.6 mg
- Vláknina 4107.5 mg
- Vitamín A 4107.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuřecí maso nakrájíme na plátky, vložíme do mísy a přidáme olej, nasekané oregano, pepř a sůl. Necháme 2 hodiny marinovat. Zatím si připravíme salát. Do mísy vložíme okurku nakrájenou na nudličky, rajčata nakrájená na kousky, cibuli na kolečka a nasekanou petrželovou nať. Promícháme, osolíme, opepříme, zalijeme olejem a vinným octem.
-
2
Marinované maso grilujeme 8 minut z každé strany, přidáme plátky sýru haloumi a poslední 4 minuty grilujeme s masem.
-
3
Na talíře upravíme plátky masa se sýrem a podáváme s připraveným salátem.