Lívance s česnekovým máslem a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Droždí
  • 100 g Uzené maso vařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 3 dl Mléko kysané acidofilo 1%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1116 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 130.3 mg
  • Draslík 127 mg
  • Vláknina 5055 mg
  • Vitamín A 5055 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 10.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo nakrájené na kousky spolu s oloupaným česnekem a soli rozmixujeme na hladkou hmotu.

  • 2

    Do skleněné malé nádoby dáme máslo, v mikrovlnné troubě rozpustíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Mouku vysypeme do misky, přidáme rozdrobené droždí, kypřící prášek, sůl, promícháme, přimícháme vejce, mléko, nakonec vlijeme teplé máslo, přidáme na tenké a malé kousky nakrájenou uzenou šunku nebo uzené maso a vařečkou ještě dobře promícháme. Připravené lívancové těsto odložíme na teplé místo 10 minut odpočinout.

  • 4

    Na pánvi rozpálíme olej, lžící pokládáme těsto na olej a pečeme tak dlouho, aby se na povrchu lívanců ukázali malé dírky, potom otočíme na druhou stranu a pečeme dozlatova. Pečeme do spotřebování těsta. Upečené lívance do servírování udržujeme teplé.

  • 5

    Ještě teplé lívance pokládáme na mělké talíře, na každou porci položíme česnekové máslo a podáváme.

Komentáře k receptu