Lívance s česnekovým máslem a šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1116 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 90 g
- Sodík 356 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 130.3 mg
- Draslík 127 mg
- Vláknina 5055 mg
- Vitamín A 5055 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 10.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo nakrájené na kousky spolu s oloupaným česnekem a soli rozmixujeme na hladkou hmotu.
-
2
Do skleněné malé nádoby dáme máslo, v mikrovlnné troubě rozpustíme a necháme vychladnout.
-
3
Mouku vysypeme do misky, přidáme rozdrobené droždí, kypřící prášek, sůl, promícháme, přimícháme vejce, mléko, nakonec vlijeme teplé máslo, přidáme na tenké a malé kousky nakrájenou uzenou šunku nebo uzené maso a vařečkou ještě dobře promícháme. Připravené lívancové těsto odložíme na teplé místo 10 minut odpočinout.
-
4
Na pánvi rozpálíme olej, lžící pokládáme těsto na olej a pečeme tak dlouho, aby se na povrchu lívanců ukázali malé dírky, potom otočíme na druhou stranu a pečeme dozlatova. Pečeme do spotřebování těsta. Upečené lívance do servírování udržujeme teplé.
-
5
Ještě teplé lívance pokládáme na mělké talíře, na každou porci položíme česnekové máslo a podáváme.