Dušené jehněčí maso s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 21 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 754.8 mg
- Vláknina 5031.8 mg
- Vitamín A 5031.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme, utřeme se solí a s paprikou. Maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme maso, promícháme a lehce osmažíme. Přisypeme nakrájená rajčata a vše zalijeme vodou, opepříme a osolíme. Pod pokličkou necháme vařit, dokud maso nezměkne.
-
3
Do hrnce potom přidáme česnek utřený se solí a paprikou a vše necháme odkryté vařit, dokud vývar nemá hustější konzistenci.
-
4
Maso podáváme přelité omáčkou s rýží nebo arabským chlebem.