Dušené jehněčí maso s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 500 g Jehněčí kýta
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 754.8 mg
  • Vláknina 5031.8 mg
  • Vitamín A 5031.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme, utřeme se solí a s paprikou. Maso omyjeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme maso, promícháme a lehce osmažíme. Přisypeme nakrájená rajčata a vše zalijeme vodou, opepříme a osolíme. Pod pokličkou necháme vařit, dokud maso nezměkne.

  • 3

    Do hrnce potom přidáme česnek utřený se solí a paprikou a vše necháme odkryté vařit, dokud vývar nemá hustější konzistenci.

  • 4

    Maso podáváme přelité omáčkou s rýží nebo arabským chlebem.

Komentáře k receptu