Šátečky z listového těsta s kuřecím masem a mandlemi
Suroviny
- 60 g Mandle
- 500 g Kuřecí prsa
- 45 g Rozinky tmavé
- 500 g Listové těsto
- 250 ml Voda pitná
- 0.88 ml Olej rostlinný
- 150 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 866 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 49 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 117.5 mg
- Draslík 793.6 mg
- Vláknina 10182.8 mg
- Vitamín A 10182.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle nasypeme do vroucí vody, po 1 minutě je vyjmeme, zchladíme studenou vodou a oloupeme. Kuřecí maso umeleme, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na malé kostičky, rozinky na kousky a petrželku najemno.
-
2
Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej a mandle opražíme. Když získají zlatavou barvu, rychle je vyndáme a vysušíme v papírovém ubrousku. V pánvi nyní necháme zesklovatět cibuli, na ní vložíme kuřecí maso, sůl, skořici, papriku a kmín. Za stálého míchání restujeme na středním ohni, dokud maso nepustí šťávu. Přidáme nakrájená rajčata, rozinky, petržel, mandle a víno a zvolna dusíme pod pokličkou. Za 15 minut pokličku sundáme a dusíme odkryté, dokud se šťáva nezredukuje na minimum. Směs necháme vychladnout.
-
3
Rozválené listové těsto nakrájíme na 20 čtverců. Doprostřed každého čtverce umístíme lžičku náplně. Čtverce přeložíme napůl tak, aby vznikly trojúhelníky.
-
4
Šátečky potřeme ze všech stran olivovým olejem, naskládáme je na plech a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 20-25 minut.
-
5
Podáváme teplé.