Kuřecí maso na jehle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 8 g
- Sodík 233 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 106.7 mg
- Draslík 636 mg
- Vláknina 201.2 mg
- Vitamín A 201.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme. V misce ho metlou smícháme s olivovým olejem, citronovou šťávou a rajčatovým protlakem, přidáme sůl a pepř.
-
2
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, zalijeme marinádou, promícháme a necháme v chladničce alespoň 5 hodin odležet.
-
3
Kostičky marinovaného masa pak napícháme na grilovací jehly a opékáme na rozehřátém grilu. Při pečení obracíme.