Kuřecí ragú s mandlemi
Suroviny
- 15 g Mandle
- 1.4 g Máslo čerstvé
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Masox
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Šafrán
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 špetka Koriandr mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 8 stroužek Česnek
- 1 dl Voda pitná
- 1 kg Kuřecí prsa
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 15 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 283.1 mg
- Draslík 1124.1 mg
- Vláknina 3259 mg
- Vitamín A 3259 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky.
-
2
Česnek a cibuli oloupeme a najemno nasekáme, petrželovou nať omyjeme a nakrájíme najemno.
-
3
Spařené a oloupané mandle osmahneme v pánvi na rozehřátém másle, pak necháme na savém ubrousku okapat.
-
4
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
-
5
Masox rozmícháme ve vodě a necháme přejít varem, aby vznikl vývar.
-
6
V pánvi na rozpálíme olej a na něm zpěníme šafrán a zázvor, vlijeme 0,5 deci vývaru z masoxu a necháme chvíli dusit. Pak přidáme kousky kuřecího masa, prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli a petrželku, dochutíme koriandrem, pepřem a solí. Přilijeme zbylý vývar z masoxu a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne.
-
7
Do pánve s masem nakonec přimícháme osmažené mandle a kousky uvařených vajec, promícháme a necháme ještě chvíli prohřát.