Kuře Buchari se zeleninovou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Mandle
  • 10 g Ořechy Kešu
  • 400 g Rýže loupaná
  • 10 g Arašídy
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Kuře
  • 2 ks Skořice celá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kurkuma
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1082 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 120 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 212.5 mg
  • Draslík 693.9 mg
  • Vláknina 20856.4 mg
  • Vitamín A 20856.4 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme a rozdělíme na porce, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme skořici, kurkumu, kmín a bobkový list, opepříme a osolíme. Vodu přivedeme k varu a kuře vaříme, dokud není měkké, pak porce z hrnce vyndáme.

  • 2

    Mrkev omyjeme, oloupeme a nastrouháme, oloupanou cibuli nakrájíme najemno. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibuli, pak přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. K směsi pak přidáme rýži, promícháme ji se zeleninou, zalijeme vývarem z masa a ještě přibližně 15 až 20 minut dusíme, dokud rýže není měkká.

  • 3

    Na celé dno servírovacího talíře dáme porci rýže, na ni kuře a vše posypeme směsí najemno nasekaných mandlí, kešu oříšků a arašídů.

Komentáře k receptu