Restovaný pikantní chřest na thajský způsob

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Chřest zelený
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Galgan
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 76 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 32.9 mg
  • Vláknina 776.5 mg
  • Vitamín A 776.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřestové tyčky rozlámeme na menší kousky. Měly by se nám samy rozlomit v kloubovém spojení. Dřevité části odstraníme.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a velmi krátce na něm osmahneme za stálého míchání rozdrcený česnek, nastrouhaný galgán a pražená sezamová semínka. Česnek nám musí lehce zezlátnout.

  • 3

    Přidáme připravený chřest a nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek. Promícháme, zakápneme rybí a sójovou omáčkou, přilijeme vodu a ochutíme cukrem. Směs smažíme ještě cca 2 minuty, mezitím několikrát promícháme. Objem tekutiny se nám musí zredukovat zhruba na polovinu.

  • 4

    Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu