Thajské aromatické houby na římském salátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 9 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1491.9 mg
- Vláknina 11170.5 mg
- Vitamín A 11170.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku rozpálíme olej a za občasného míchání na něm na středním ohni osmahneme dozlatova nadrobno nasekaný česnek. Plamen zesílíme, přidáme nadrobno nakrájenou lodyhu citronové trávy, na prstýnky pokrájené listy kafrové limety a na plátky nakrájenou hlívu. Za stálého míchání smažíme cca 2 minuty. Poté přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek, šťávu vymačkanou z citronu a cukr. Všechny přísady důkladně promísíme a cca 2 minuty orestujeme.
-
2
Salát rozebereme na listy, naaranžujeme je na servírovací podnos, rozdělíme na ně houbovou směs, dozdobíme mátovými lístky a ihned podáváme.