Tagliatelle s rajčaty a šalvějovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 924 kcal
- Sacharidy 128 g
- Tuky 34 g
- Sodík 654 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 47 mg
- Draslík 1139.3 mg
- Vláknina 10948.8 mg
- Vitamín A 10948.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
-
2
Rajčata omyjeme, nakrojíme do křížku a spaříme horkou vodou. Spařená rajčata oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jader, dužinu nakrájíme na kostky. Šalvěj opláchneme, osušíme, otrháme lístky a nakrájíme je najemno.
-
3
Šalotku očistíme, omyjeme a najemno nakrájíme. Oloupeme stroužky česneku, 2 nakrájíme na plátky, ostatní odložíme na později. V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájený česnek a šalotku a osmahneme. K šalotce přidáme rajčatovou dužinu a povaříme na mírném ohni asi 30 minut. Směs na pánvi dochutíme solí a pepřem.
-
4
Na plátky nakrájíme i zbylé 4 stroužky česneku. Opláchneme rozmarýn, osušíme ho a otrháme jehličky, které nahrubo nasekáme. V druhé pánvi rozpálíme máslo, přidáme česnek a bylinky a krátce zpěníme.
-
5
Nastrouháme parmezán. Ještě teplé těstoviny upravíme na předem nahřáté talíře, přelijeme omáčkou s rajčaty a podáváme pokapané šalvějovým máslem a posypané parmezánem.