Tagliatelle s rajčaty a šalvějovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Tagliatelle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 20 ks Šalvěj čerstvá
  • 3 ks Šalotka
  • 1 hrst Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 kg Rajčata
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 924 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 47 mg
  • Draslík 1139.3 mg
  • Vláknina 10948.8 mg
  • Vitamín A 10948.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Rajčata omyjeme, nakrojíme do křížku a spaříme horkou vodou. Spařená rajčata oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jader, dužinu nakrájíme na kostky. Šalvěj opláchneme, osušíme, otrháme lístky a nakrájíme je najemno.

  • 3

    Šalotku očistíme, omyjeme a najemno nakrájíme. Oloupeme stroužky česneku, 2 nakrájíme na plátky, ostatní odložíme na později. V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájený česnek a šalotku a osmahneme. K šalotce přidáme rajčatovou dužinu a povaříme na mírném ohni asi 30 minut. Směs na pánvi dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Na plátky nakrájíme i zbylé 4 stroužky česneku. Opláchneme rozmarýn, osušíme ho a otrháme jehličky, které nahrubo nasekáme. V druhé pánvi rozpálíme máslo, přidáme česnek a bylinky a krátce zpěníme.

  • 5

    Nastrouháme parmezán. Ještě teplé těstoviny upravíme na předem nahřáté talíře, přelijeme omáčkou s rajčaty a podáváme pokapané šalvějovým máslem a posypané parmezánem.

Komentáře k receptu