Polévka z brambor s hovězím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 14 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 61.7 mg
- Draslík 1093.9 mg
- Vláknina 12135.4 mg
- Vitamín A 12135.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přibližně 25 minut, dokud není téměř měkké.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka, omyté a oloupané brambory nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu na něm pomalu smažíme, až má zlatavou barvu. Pak ji dáme do hrnce s masem a vše vaříme až doměkka. Podle chuti přidáme vegetu, sladkou papriku, opepříme a osolíme.
-
3
Polévku podáváme horkou, posypanou jemně nasekanou natí petrželky.