Polévka z brambor s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Vegeta
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 61.7 mg
  • Draslík 1093.9 mg
  • Vláknina 12135.4 mg
  • Vitamín A 12135.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přibližně 25 minut, dokud není téměř měkké.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka, omyté a oloupané brambory nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu na něm pomalu smažíme, až má zlatavou barvu. Pak ji dáme do hrnce s masem a vše vaříme až doměkka. Podle chuti přidáme vegetu, sladkou papriku, opepříme a osolíme.

  • 3

    Polévku podáváme horkou, posypanou jemně nasekanou natí petrželky.

Komentáře k receptu