Bramborová polévka se skopovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Skopové maso přední
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Vegeta
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 76.7 mg
  • Draslík 1073.1 mg
  • Vláknina 12135.4 mg
  • Vitamín A 12135.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přibližně 25 minut, až je téměř měkké.

  • 2

    Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka, oloupanou cibuli nakrájíme najemno, omyté a oloupané brambory nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu na něm pomalu smažíme, až má zlatavou barvu. Pak ji dáme do hrnce s masem a vše uvaříme doměkka.

  • 3

    Podle chuti přidáme vegetu, sladkou papriku, opepříme a osolíme.

  • 4

    Polévku podáváme horkou s jemně nasekanou natí petrželky.

Komentáře k receptu