Grilované kuře yakitori
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 8 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 498.6 mg
- Vláknina 420 mg
- Vitamín A 420 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé bambusové špejle namočíme do vody, česnek utřeme se solí. Sójovou omáčku, med, víno, česnek, zázvor a olivový olej spolu důkladně promícháme.
-
2
Maso nakrájíme na proužky a zlehka naklepeme, vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, zalijeme marinádou, zamícháme, zakryjeme a dáme na několik hodin (nejlépe přes noc) do ledničky marinovat.
-
3
Na každou špejli esovitě napíchneme dva namarinované kuřecí kousky.
-
4
Plech nebo grilovací mřížku potřeme olejem. Připravené špízy na něj narovnáme a dáme pod gril, nahřátý na střední teplotu. Každé 2 minuty špízy o čtvrtinu pootočíme a potíráme zbylou marinádou.
-
5
Upečené přemístíme na veliký talíř a ihned podáváme.