Polévka ze skopového masa se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 291 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 131.5 mg
- Draslík 943.5 mg
- Vláknina 24799.2 mg
- Vitamín A 24799.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer omyjeme, okrájíme a nakrájíme na kostičky. Omytou a oškrábanou mrkev nakrájíme na kolečka. Omytá rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželovou nať opláchneme a nasekáme najemno.
-
2
Omyté maso vykostíme a nakrájíme na malé kostky, společně s kostmi z vykoštěného masa je dáme do hrnce s 1 l vody, přidáme kousek skořice, opepříme, osolíme a vaříme 45 minut. Potom přidáme připravenou zeleninu a dále vaříme ještě 15 minut.
-
3
Z polévky vyjmeme kosti a skořici, vsypeme nudle a ještě 5 minut vaříme. Polévku podáváme hustě posypanou jemně nasekanou natí petrželky.