Hovězí polévka s pikantními masovými kuličkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 200 g Hovězí maso mleté
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 169.8 mg
  • Draslík 648 mg
  • Vláknina 2316.1 mg
  • Vitamín A 2316.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme mleté maso s vajíčkem, podle chuti opepříme, osolíme. Uděláme malé kuličky, ty v pánvi na oleji opečeme do zlatova.

  • 2

    Hovězí maso nakrájíme na kostičky a vaříme v tlakovém hrnci 20 minut. Pak do vývaru k téměř uvařenému masu přidáme opečené kuličky, rýži a rajčatovou šťávu, vše vaříme pod tlakem ještě 10 minut. Uvařenou polévku dochutíme trochou skořice a kmínem, před podáváním posypeme omytou najemno nasekanou natí petrželky.

Komentáře k receptu