Hovězí polévka s pikantními masovými kuličkami
Suroviny
- 150 g Rýže loupaná
- 500 g Hovězí maso přední
- 200 g Hovězí maso mleté
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Kmín mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 dl Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 38 g
- Sodík 233 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 169.8 mg
- Draslík 648 mg
- Vláknina 2316.1 mg
- Vitamín A 2316.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme mleté maso s vajíčkem, podle chuti opepříme, osolíme. Uděláme malé kuličky, ty v pánvi na oleji opečeme do zlatova.
-
2
Hovězí maso nakrájíme na kostičky a vaříme v tlakovém hrnci 20 minut. Pak do vývaru k téměř uvařenému masu přidáme opečené kuličky, rýži a rajčatovou šťávu, vše vaříme pod tlakem ještě 10 minut. Uvařenou polévku dochutíme trochou skořice a kmínem, před podáváním posypeme omytou najemno nasekanou natí petrželky.