Vařený květák s Nivou a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 5 g
- Sodík 638 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 24.8 mg
- Draslík 830.4 mg
- Vláknina 10255 mg
- Vitamín A 10255 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 123 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, omyjeme a vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Povaříme asi 15 minut doměkka.
-
2
Nivu a stroužky česneku nastrouháme a zlehka promícháme.
-
3
Uvařený květák rozdělíme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme sýrovou směsí a ozdobíme nasekanou pažitkou.
-
4
Podáváme s krajíčky tmavého chleba.