Brukev plněná zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 20 g
- Sodík 162 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 122.3 mg
- Draslík 69.7 mg
- Vláknina 1511.3 mg
- Vitamín A 1511.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brukve očistíme a středy vydlabeme. V kastrůlku na oloupané, jemně nakrájené cibuli podusíme vydlabané vnitřky brukví.
-
2
Změklé máslo utřeme, přidáme rozšlehaný žloutek a na kostičky nakrájené, v mléce navlhčené žemle. Vmícháme podušené vnitřky brukví, nasekanou okurku, očištěnou, najemno nasekanou papriku a část nastrouhaného sýru. Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme.
-
3
Připravenou směsí naplníme vydlabané brukve, urovnáme je do tukem vymazaného pekáčku, posypeme zbylým sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.