Brukev plněná zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Okurky nakládané
  • 60 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 20 g Tuk
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 8 ks Brukev řepka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 122.3 mg
  • Draslík 69.7 mg
  • Vláknina 1511.3 mg
  • Vitamín A 1511.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brukve očistíme a středy vydlabeme. V kastrůlku na oloupané, jemně nakrájené cibuli podusíme vydlabané vnitřky brukví.

  • 2

    Změklé máslo utřeme, přidáme rozšlehaný žloutek a na kostičky nakrájené, v mléce navlhčené žemle. Vmícháme podušené vnitřky brukví, nasekanou okurku, očištěnou, najemno nasekanou papriku a část nastrouhaného sýru. Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme.

  • 3

    Připravenou směsí naplníme vydlabané brukve, urovnáme je do tukem vymazaného pekáčku, posypeme zbylým sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu