Penne s chřestem a rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 12 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 14.2 mg
- Draslík 326.5 mg
- Vláknina 3875.8 mg
- Vitamín A 3875.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme chřest a konce stonků odstraníme, spodní třetiny stonků oloupeme, nakrájíme na kousky dlouhé přibližně 4 cm. Do hrnce dáme vařit vodu, vložíme chřest, uvaříme na skus. Poté jej vyjmeme, necháme okapat. Vodou nevyléváme.
-
2
Penne vaříme ve vroucí chřestové vodě dle návodu na obalu. Očistíme jarní cibulku, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Připravíme si hrnec, ve kterém rozpálíme olivový olej, cibulku na něm osmahneme do sklovita. K cibulce přidáme rajčata, vaříme přibližně 7 minut na středně silném plameni, do částečného zhoustnutí omáčky. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
-
3
Do rajčatové omáčky přidáme máslo, vařený chřest a bazalku, promícháme, dochutíme solí a pepřem. Omáčku povaříme ještě asi 3 minuty.
-
4
Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Upravíme je na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme posypané strouhaným Parmezánem.