Kuřecí křidélka na pomerančích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Salát hlávkový
  • 750 g Kuřecí křídla
  • 300 g Omáčka Hoisin
  • 3 ks Pomeranče
  • 3 ks Cibulka jarní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1350 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 146.6 mg
  • Draslík 690.5 mg
  • Vláknina 13038 mg
  • Vitamín A 13038 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké porcelánové míse smícháme grilovací omáčku se šťávou z pomeranče, vložíme kuřecí křidélka, důkladně promícháme. Křidélka několikrát obrátíme, aby je marináda pokryla ze všech stran. Mísu s křidélky dáme na 10 minut marinovat do ledničky.

  • 2

    Gril předehřejeme na vysokou teplotu, křidélka rozložíme na velký plech, potřeme marinádou a grilujeme přibližně 20 minut. Během grilování je neustále obracíme a potíráme zbylou marinádou. Maso musí být pořádně propečené a kůžička na nich křupavá.

  • 3

    Oloupeme zbývající 2 pomeranče, rozdělíme je na dílky, salát rozdělíme na listy, které opereme a osušíme, cibulky nakrájíme na kolečka.

  • 4

    Na 4 talíře rozložíme listy salátu, na ně položíme grilovaná křidélka, ozdobíme dílky pomeranče a posypeme cibulkou.

Komentáře k receptu