Kuřecí kousky s celerovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 13 g
- Sodík 427 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 325.3 mg
- Draslík 1251.7 mg
- Vláknina 13539.8 mg
- Vitamín A 13539.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Maso slijeme přes síto a necháme vychladnout.
-
2
Celer omyjeme a okrájíme, natrouháme na jemno. Jemně nastrouháme i zelí. Cibulky s natí opláchneme a pokrájíme. Vejce uvaříme natvrdo, pak pod studenou vodou zchladíme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky.
-
3
Celer, zelí i cibulky dáme do mísy, podle chuti opepříme, osolíme a promícháme. Poté přisypeme vychladlé kuřecí kousky a opět promícháme.
-
4
V misce metlou smícháme vinný ocet, olej a cukr, zálivku nalijeme k salátu, znova dobře promícháme.
-
5
Salát nakládáme na servírovací talíře, obložíme rozkrájenými vařenými vejci, dáme vychladit a studený podáváme.