Vepřové rolky s ovocnou náplní
Suroviny
- 60 g Meruňky sušené
- 100 g Slanina vepřová
- 800 g Vepřová kýta
- 100 g Švestky sušené
- 60 g Oříšky piniové
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
- 2 ks Cibule
- 4 ks Celer řapíkatý
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 3 polévková lžíce Chutney mangové
- 3 polévková lžíce Brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 35 g
- Sodík 652 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 100.7 mg
- Draslík 954.2 mg
- Vláknina 7173.3 mg
- Vitamín A 7173.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý zázvor oloupeme, nastrouháme, listy šalvěje nasekáme, slaninu nakrájíme na plátky, řapíkaté celery na kusy, cibuli na kolečka.
-
2
Do mixeru vložíme sušené meruňky, sušené švestky, jádra piniových oříšků, nastrouhaný zázvor, šalvěj, slaninu, chutney, brandy a pepř. Mixujeme, dokud směs není na jemno nasekaná.
-
3
Z vepřové kýty nařežeme plátky, silné přibližně 5 mm, naneseme na ně náplň, pevně svineme a převážeme kuchyňskou nití.
-
4
Do velkého hrnce nalijeme osolený vývar, přidáme celer, cibuli a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru vložíme rolky, stáhneme oheň, hrnec zakryjeme poklicí a na středním ohni vaříme 20 minut.Když jsou rolky hotové, vyjmeme je z hrnce a rozložíme na talíř, aby vychladly. Potom je zakryjeme, dáme na 2 - 3 hodiny vychladit do ledničky.
-
5
Před podáváním rolky nakrájíme na plátky přibližně 1,5 cm silné.