Srnčí guláš na sladkokyselo
Suroviny
- 250 g Cibule
- 360 g Chléb konzumní
- 30 g Okurky nakládané
- 8 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Bobkový list
- 40 g Paprika mletá sladká
- 250 g Zelenina nakládaná
- 150 g Houby nakládané
- 900 g Srnčí plec
- 40 g Kečup
- 25 g Jíška hotová tmavá
- 100 ml Olej olivový
- 1500 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 26 g
- Sodík 929 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 169.5 mg
- Draslík 786.6 mg
- Vláknina 11511.3 mg
- Vitamín A 11511.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vcelku odblaníme, osolíme a opeříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, nakládané hříbky scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, abychom je zbavili slizu, nakládané okurky pokrájíme na kostičky, naloženou zeleninu scedíme.
-
2
Do pekáčku vlijeme olej, zasypeme cibulí, přiložíme maso vcelku, posypeme mletou paprikou, okořeníme bobkovým listem, podlijeme polovinou vody a vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě přibližně hodinu. Pekáč vyndáme na plotnu, maso vyjmeme, rozkrájíme na kostky, vrátíme do pekáčku, přidáme okurky, houby, zeleninu, dolijeme vodu, kečup, zahustíme jíškou a dovaříme. Podáváme s čerstvým chlebem.