Srnčí guláš na sladkokyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 360 g Chléb konzumní
  • 30 g Okurky nakládané
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Bobkový list
  • 40 g Paprika mletá sladká
  • 250 g Zelenina nakládaná
  • 150 g Houby nakládané
  • 900 g Srnčí plec
  • 40 g Kečup
  • 25 g Jíška hotová tmavá
  • 100 ml Olej olivový
  • 1500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 929 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 169.5 mg
  • Draslík 786.6 mg
  • Vláknina 11511.3 mg
  • Vitamín A 11511.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vcelku odblaníme, osolíme a opeříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, nakládané hříbky scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, abychom je zbavili slizu, nakládané okurky pokrájíme na kostičky, naloženou zeleninu scedíme.

  • 2

    Do pekáčku vlijeme olej, zasypeme cibulí, přiložíme maso vcelku, posypeme mletou paprikou, okořeníme bobkovým listem, podlijeme polovinou vody a vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě přibližně hodinu. Pekáč vyndáme na plotnu, maso vyjmeme, rozkrájíme na kostky, vrátíme do pekáčku, přidáme okurky, houby, zeleninu, dolijeme vodu, kečup, zahustíme jíškou a dovaříme. Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu