Vepřové kotlety s ratatouille
Suroviny
- 100 g Cibule
- 500 g Rajčata
- 900 g Vepřové kotlety
- 200 ml Vývar zeleninový
- 50 ml Olej rostlinný
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Lilek
- 6 ks Petržel - nať
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Provensálské koření
- 3 polévková lžíce Pyré rajčatové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 36 g
- Sodík 543 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 156.2 mg
- Draslík 1444.1 mg
- Vláknina 10717 mg
- Vitamín A 10717 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.3 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek a cukety očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, česnek oloupeme a nasekáme. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme.
-
2
Rozehřejeme asi polovinu oleje a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme zeleninu, krátce opečeme, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Do zeleniny vmícháme rajčatové pyré, provensálské bylinky a bobkové listy. Ochutíme solí a pepřem, necháme ještě 15 minut dusit.
-
3
Vepřové kotlety osušíme, osolíme a opepříme a prudce opečeme po obou stranách ve zbylém oleji. Snížíme teplotu a pečeme ještě 6 minut, několikrát obrátíme.
-
4
Petrželku omyjeme, dosucha otřepeme, nasekáme a posypeme jí zeleninu. Vepřové kotlety podáváme s ratatouille.