Vepřové kotlety s ratatouille

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 51 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 500 g Rajčata
  • 900 g Vepřové kotlety
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 6 ks Petržel - nať
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Provensálské koření
  • 3 polévková lžíce Pyré rajčatové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 543 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 156.2 mg
  • Draslík 1444.1 mg
  • Vláknina 10717 mg
  • Vitamín A 10717 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.3 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek a cukety očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, česnek oloupeme a nasekáme. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme.

  • 2

    Rozehřejeme asi polovinu oleje a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme zeleninu, krátce opečeme, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Do zeleniny vmícháme rajčatové pyré, provensálské bylinky a bobkové listy. Ochutíme solí a pepřem, necháme ještě 15 minut dusit.

  • 3

    Vepřové kotlety osušíme, osolíme a opepříme a prudce opečeme po obou stranách ve zbylém oleji. Snížíme teplotu a pečeme ještě 6 minut, několikrát obrátíme.

  • 4

    Petrželku omyjeme, dosucha otřepeme, nasekáme a posypeme jí zeleninu. Vepřové kotlety podáváme s ratatouille.

Komentáře k receptu