Kořeněná indická polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Zázvor mletý
  • 3 g Kurkuma
  • 5 g Kmín drcený
  • 3 g Skořice mletá
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 300 g Fazole červené sterilované
  • 5 g Koriandr čerstvý
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1040 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 25.7 mg
  • Draslík 642.8 mg
  • Vláknina 15003 mg
  • Vitamín A 15003 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přidáme prolisovaný česnek, chilli, kurkumu, zázvor, koriandr, skořici, kmín a necháme 2 minuty zpěnit. Přidáme nakrájená rajčata, konzervované červené fazole, dolijeme vodou a vše necháme 15 minut vařit zakryté na mírném ohni. Mezitím uvaříme oloupané nakrájené brambory, scedíme je a rozmačkáme najemno šťouchadlem.

  • 2

    Polévku dosolíme, opepříme, přidáme šťouchané brambory, povaříme do zhoustnutí. Podáváme s kopečkem zakysané smetany.

Komentáře k receptu