Kořeněná indická polévka
Suroviny
- 200 g Rajčata
- 8 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 30 g Zázvor mletý
- 3 g Kurkuma
- 5 g Kmín drcený
- 3 g Skořice mletá
- 200 g Zakysaná smetana
- 300 g Fazole červené sterilované
- 5 g Koriandr čerstvý
- 30 ml Olej slunečnicový
- 2 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 4 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1040 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 25.7 mg
- Draslík 642.8 mg
- Vláknina 15003 mg
- Vitamín A 15003 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, přidáme prolisovaný česnek, chilli, kurkumu, zázvor, koriandr, skořici, kmín a necháme 2 minuty zpěnit. Přidáme nakrájená rajčata, konzervované červené fazole, dolijeme vodou a vše necháme 15 minut vařit zakryté na mírném ohni. Mezitím uvaříme oloupané nakrájené brambory, scedíme je a rozmačkáme najemno šťouchadlem.
-
2
Polévku dosolíme, opepříme, přidáme šťouchané brambory, povaříme do zhoustnutí. Podáváme s kopečkem zakysané smetany.