Vepřová roláda plněná játry
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 30 g Slanina vepřová
- 60 g Strouhanka
- 500 g Vepřová plec
- 100 g Játra drůbeží
- 100 ml Víno bílé
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 40 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 167.2 mg
- Draslík 569.2 mg
- Vláknina 3166.8 mg
- Vitamín A 3166.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou vepřovou plec upravíme na plát, rozklepeme, osolíme a opepříme. Maso potřeme nádivkou, stočíme do rolády, zavážeme nití a obalíme v hladké mouce.
-
2
Roládu vložíme do pekáče na rozehřáté máslo, podlijeme vínem, trochou vody a v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia pečeme asi 90 minut. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
-
3
Příprava nádivky: Očištěná a omytá játra nožem naškrábeme a promícháme se strouhankou, slaninou nakrájenou na kostičky, oloupanou, jemně nasekanou cibulí, nasekanou petrželkou, kapary, vínem, vejcem a čerstvým rozmarýnem.