Zeleninová omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr kozí
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Olej stolní
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 435 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 541.4 mg
  • Draslík 302.1 mg
  • Vláknina 1002.3 mg
  • Vitamín A 1002.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy rozklepneme všechna vejce, přidáme mléko, sůl a pepř. Vidličkou rozšleháme. V druhé míse smícháme na kolečka nakrájenou cuketu a nadrobno nasekanou cibuli. Pořádně zamícháme.

  • 2

    V pánvi si rozpálíme olej a nalijeme na něj vejce. V momentě, kdy nám vajíčko na spodu tvrdne přidáme zeleninu z druhé mísy. Ta by se nám měla s vejcem spojit. Omeletu nijak nemícháme.

  • 3

    Když vypadá omeleta téměř hotová, přidáme na ni rozdrobený kozí sýr. Navrch omelety dáme zakysanou smetanu, která se nám rozteče. Ihned poté můžeme podávat

Komentáře k receptu