Zeleninová omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 27 g
- Sodík 435 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 541.4 mg
- Draslík 302.1 mg
- Vláknina 1002.3 mg
- Vitamín A 1002.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy rozklepneme všechna vejce, přidáme mléko, sůl a pepř. Vidličkou rozšleháme. V druhé míse smícháme na kolečka nakrájenou cuketu a nadrobno nasekanou cibuli. Pořádně zamícháme.
-
2
V pánvi si rozpálíme olej a nalijeme na něj vejce. V momentě, kdy nám vajíčko na spodu tvrdne přidáme zeleninu z druhé mísy. Ta by se nám měla s vejcem spojit. Omeletu nijak nemícháme.
-
3
Když vypadá omeleta téměř hotová, přidáme na ni rozdrobený kozí sýr. Navrch omelety dáme zakysanou smetanu, která se nám rozteče. Ihned poté můžeme podávat