Srnčí guláš s kančím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 300 g Kančí maso
  • 40 g Chléb konzumní
  • 600 g Rýže dušená
  • 8 g Sůl
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 2 g Kmín drcený
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 4 g Pepř citronový
  • 600 g Srnčí maso
  • 200 ml Víno červené
  • 1300 ml Voda pitná
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 713 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 66.2 mg
  • Draslík 549 mg
  • Vláknina 5880.4 mg
  • Vitamín A 5880.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí a srnčí maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, polovinu nakrájíme nadrobno, polovinu na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme a chlebovou střídku natrháme na kousky. Kousky masa mimo hrnec osolíme, okmínujeme, posypeme citronovým pepřem, mletou paprikou a špetkou pálivé papriky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme cibuli, česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme kořeněné maso, orestujeme, podlijeme vodou, troškou vína a dusíme téměř doměkka. Guláš zahustíme kousky chlebové střídky, rozvaříme a dodusíme.

  • 3

    Guláš podáváme s dušenou rýží a na talíři porce posypeme kroužky cibule.

Komentáře k receptu