Srnčí guláš s kančím masem
Suroviny
- 300 g Cibule
- 300 g Kančí maso
- 40 g Chléb konzumní
- 600 g Rýže dušená
- 8 g Sůl
- 100 g Sádlo škvařené
- 2 g Kmín drcený
- 15 g Paprika mletá sladká
- 4 g Pepř citronový
- 600 g Srnčí maso
- 200 ml Víno červené
- 1300 ml Voda pitná
- 1 špetka Paprika mletá pálivá
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 20 g
- Sodík 713 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 66.2 mg
- Draslík 549 mg
- Vláknina 5880.4 mg
- Vitamín A 5880.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí a srnčí maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, polovinu nakrájíme nadrobno, polovinu na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme a chlebovou střídku natrháme na kousky. Kousky masa mimo hrnec osolíme, okmínujeme, posypeme citronovým pepřem, mletou paprikou a špetkou pálivé papriky.
-
2
V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme cibuli, česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme kořeněné maso, orestujeme, podlijeme vodou, troškou vína a dusíme téměř doměkka. Guláš zahustíme kousky chlebové střídky, rozvaříme a dodusíme.
-
3
Guláš podáváme s dušenou rýží a na talíři porce posypeme kroužky cibule.