Torinské rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1364 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 73 g
- Sodík 1366 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 297 mg
- Draslík 722.7 mg
- Vláknina 4350 mg
- Vitamín A 4350 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté kuře naporcujeme.
-
2
V kastrole na másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zalijeme částí vývaru a přidáme naporcované kuře. Osolíme a dusíme asi 30 minut.
-
3
Potom ke kuřeti vmícháme propláchnutou rýži, zalijeme zbylým vývarem a dusíme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.
-
4
Hotové rizoto upravíme na nahřáté talíře a posypeme nastrouhaným sýrem.