Torinské rizoto

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže loupaná
  • 200 g Sýr Gouda 45%
  • 1200 g Kuře
  • 700 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1364 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 1366 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 297 mg
  • Draslík 722.7 mg
  • Vláknina 4350 mg
  • Vitamín A 4350 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kuře naporcujeme.

  • 2

    V kastrole na másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zalijeme částí vývaru a přidáme naporcované kuře. Osolíme a dusíme asi 30 minut.

  • 3

    Potom ke kuřeti vmícháme propláchnutou rýži, zalijeme zbylým vývarem a dusíme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.

  • 4

    Hotové rizoto upravíme na nahřáté talíře a posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu