Rolky z listového těsta se sardinkami
Suroviny
- 400 g Listové těsto
- 200 g Ryby v oleji a vlastní šťávě
- 10 g Tuk rostlinný
- 3 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Bazalka
- 1 špetka Rozmarýn sušený
- 1 špetka Koriandr mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 13 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 30.4 mg
- Draslík 105.5 mg
- Vláknina 3102.4 mg
- Vitamín A 3102.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli a omytý pórek nakrájíme najemno, česnek prolisujeme a vše osmahneme v pánvi s rozpáleným olejem. Dáme do misky a smícháme s kořením a hořčicí, podle chuti osolíme a opepříme a necháme vychladnout.
-
2
Z vyváleného listového těsta vykrájíme 12 čtverců. Doprostřed každého čtverce dáme rybičku, na ni část připravené zeleninivé směsi, těsto zarolujeme a na koncích stiskneme, aby náplň nemohla vytéci.
-
3
Rolky naskládáme na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě, předehřáté na 200°C 10-15 minut, dokud nemají zlatavou barvu.
-
4
Podáváme jako teplý nebo studený předkrm, ozdobené jemně nasekanou petrželkou.