Vločková polévka s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1408 kcal
- Sacharidy 125 g
- Tuky 83 g
- Sodík 4934 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 113 g
- Cholesterol 831.4 mg
- Draslík 1615.5 mg
- Vláknina 27000 mg
- Vitamín A 27000 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60 mg
- Vitamín E 11.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 78.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovesné vločky vaříme asi 15 minut, prolisujeme a zalijeme vývarem, osolíme, povaříme, přidáme máslo a za stálého míchání přilijeme mléko a prošlehané žloutky.
-
2
Místo mléka můžeme použít smetanu nebo přidat houby.