Salát s hovězím steakem
Suroviny
- 100 g Ředkvička
- 600 g Hovězí maso zadní
- 100 g Salát římský
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 1 polévková lžíce Provensálské koření
- 1 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 12 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 157.5 mg
- Vláknina 2739.8 mg
- Vitamín A 2739.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme sůl, vodu, nakrájenou cibuli a rozkrojené ředkvičky. Maso pomažeme olivovým olejem, vetřeme do něho pepř a provensálské koření. Poté vložíme na rozpálenou pánev a pečeme 3 - 5 minut podle toho, jak propečený steak máme rádi.
-
2
V misce si smícháme ořechový olej s octem a přidáme šťávu z masa, kterou nám pustilo na pánev. Poté zcedíme cibulku s ředkvičkami, které nasály slanou vodu, následně pořádně promícháme. Na talíře pokládáme listy salátu, kousky masa a zaléváme zálivkou z mísy.