Domácí cibulové brambůrky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 0 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1155 mg
- Vláknina 15597 mg
- Vitamín A 15597 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 250°C. Cibuli oloupeme, rozložíme na kroužky, nať rozmarýnu nasekáme nadrobno.
-
2
Brambory oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky - nebo ještě lépe - nastrouháme je na plátkovacím výřezu struhadla. Plátky brambor rozložíme na pečicí papír na plechu, na rozložené brambory rozdělíme kroužky cibule, posypeme rozkrájeným rozmarýnem, ochutíme solí a pepřem. Ve vyhřáté troubě pečme do zlatova.