Špagety s dušeným hovězím masem a játry
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 50 g Mrkev kořen
- 50 g Petržel kořen
- 50 g Celer bulvový
- 150 g Hovězí maso zadní
- 100 g Játra kuřecí
- 120 g Sýr Ementál (Primátor)
- 60 g Máslo čerstvé
- 230 g Špagety
- 60 g Protlak rajčatový
- 40 ml Olej rostlinný
- 150 ml Víno bílé
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 6 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Dýně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 64 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 426.4 mg
- Draslík 284.2 mg
- Vláknina 2389.6 mg
- Vitamín A 2389.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety vložíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Uvařené scedíme, necháme okapat. Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso a játra očistíme a pokrájíme nadrobno. Cibuli krájíme na jemno, česnek prolisujeme, bazalku rozsekáme na jemno.
-
2
V kastrolu zpěníme cibuli, vmícháme zeleninu, maso, česnek, pepř, promícháme a pod poklicí na mírném plameni za občasného míchání dusíme. Po 30 minutách přidáme játra, bazalku, rajčatový protlak, víno, dobře promícháme, zlehka povaříme bez poklice.
-
3
Před podáváním na másle usmažíme sázená vejce. Do hotové směsi vmícháme špagety, sůl, promícháme, rozdělíme na talíře, poklademe sázenými vejci a sypeme sýrem.