Nudle s uzeným bůčkem a hráškem
Suroviny
- 200 g Vepřový bok uzený
- 250 g Cibule
- 100 g Celer bulvový
- 60 g Máslo čerstvé
- 350 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 120 g Sýr Čedar
- 300 g Nudle široké
- 40 ml Olej rostlinný
- 1.5 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 758 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1278 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 73 mg
- Draslík 468.7 mg
- Vláknina 8863.5 mg
- Vitamín A 8863.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle vložíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Uvařené nudle scedíme, propláchneme, necháme okapat. Bůček vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut, uvařené maso scedíme (vývar použijeme při vaření polévky), necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky.
-
2
Cibuli pokrájíme nadrobno, hrášek scedíme a necháme okapat, syrový celer oloupeme a rozkrájíme na nudličky, sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno.
-
3
V kastrolu na oleji s máslem zpěníme cibuli s celerem, přimícháme maso, směs osolíme, opepříme a dusíme. Po 10 minutách přimícháme nudle, hrášek, lehce zamícháme a necháme prohřát.
-
4
Podáváme s ustrouhaným sýrem a petrželovou natí.