Nudle s uzeným bůčkem a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Vepřový bok uzený
  • 250 g Cibule
  • 100 g Celer bulvový
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 350 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 120 g Sýr Čedar
  • 300 g Nudle široké
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1.5 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 758 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1278 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 73 mg
  • Draslík 468.7 mg
  • Vláknina 8863.5 mg
  • Vitamín A 8863.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle vložíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Uvařené nudle scedíme, propláchneme, necháme okapat. Bůček vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut, uvařené maso scedíme (vývar použijeme při vaření polévky), necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Cibuli pokrájíme nadrobno, hrášek scedíme a necháme okapat, syrový celer oloupeme a rozkrájíme na nudličky, sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno.

  • 3

    V kastrolu na oleji s máslem zpěníme cibuli s celerem, přimícháme maso, směs osolíme, opepříme a dusíme. Po 10 minutách přimícháme nudle, hrášek, lehce zamícháme a necháme prohřát.

  • 4

    Podáváme s ustrouhaným sýrem a petrželovou natí.

Komentáře k receptu