Grilované sardinky se salsou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1453 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 688.9 mg
- Vláknina 14986.7 mg
- Vitamín A 14986.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kůže sardinek nařízneme hlubší zářezy, potřeme olejem, smíchaným s citronovou šťávou, nasolíme, opepříme a necháme chvíli uležet.
-
2
Mezitím připravíme salsu verde. V míse promícháme na drobné kostičky pokrájené avokádo, rajčata, nasekané chilli papričky bez jader, citronovou šťávu, koriandr, sůl a pepř.
-
3
Sardinky grilujeme 10 minut za občasného otáčení. Podáváme ozdobené plátkem limetky, s natrhaným ledovým salátem a salsou verde.