Řecká bramborová kaše skordalia
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 21 g
- Sodík 160 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 708.8 mg
- Vláknina 8569.8 mg
- Vitamín A 8569.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky a dáme je vařit do osolené vody. Oloupaný česnek utřeme se solí.
-
2
Z uvařených brambor slijeme vodu, rozmačkáme je, přidáme utřený česnek a řádně promícháme. Šleháme mixerem, během šlehání po lžících přiléváme olej, citrónovou šťávu a pepř.
-
3
Podáváme samostatně jako předkrm, lze použít i jako příloha k masu či zelenině.