Králík na víně se sušeným ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 40 g
- Sodík 364 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 103.2 mg
- Draslík 1503.2 mg
- Vláknina 15290.5 mg
- Vitamín A 15290.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králičí stehna očistíme a rozsekneme, mandle spaříme, oloupeme, sušené švestky bez pecek namočíme na hodinu do koňaku, sušené meruňky nakrájíme na nudličky. Slaninu pokrájíme na větší kostky, cibuli rozkrájíme na osminky.
-
2
V kastrole na oleji rozpustíme slaninu, přimícháme cibuli, orestujeme, přidáme porce králíka, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran. Maso přelijeme vínem a pekáč vložíme do předehřáté trouby. Pod poklicí maso dusíme, během dušení maso obracíme a přeléváme vínem. Před koncem dušení přidáme k masu švestky, do kterých jsme vložili mandle i s koňakem, meruňky a dodusíme.