Obalované svíčkové řezy se studenou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 90 g Strouhanka
  • 100 g Žampiony - sterilované
  • 30 g Kapary
  • 50 g Bílá cibulka
  • 120 ml Víno červené
  • 60 ml Olej olivový
  • 40 ml Kečup
  • 11 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Hovězí svíčková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 200.1 mg
  • Draslík 804.1 mg
  • Vláknina 2337.5 mg
  • Vitamín A 2337.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, smícháme se strouhankou, sterilované cibulky a žampiony slijeme, necháme okapat, nakrájíme na kousky.

  • 2

    Maso osolíme, opepříme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance se sýrem, po obou stranách osmažíme na oleji. Ke svíčkovým řezům servírujeme studenou omáčku.

  • 3

    Omáčku připravíme smícháním vína, oleje a kečupu s cibulkami, kapary a žampiony.

Komentáře k receptu