Obalované svíčkové řezy se studenou omáčkou
Suroviny
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 90 g Strouhanka
- 100 g Žampiony - sterilované
- 30 g Kapary
- 50 g Bílá cibulka
- 120 ml Víno červené
- 60 ml Olej olivový
- 40 ml Kečup
- 11 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 kg Hovězí svíčková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 23 g
- Sodík 503 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 200.1 mg
- Draslík 804.1 mg
- Vláknina 2337.5 mg
- Vitamín A 2337.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, smícháme se strouhankou, sterilované cibulky a žampiony slijeme, necháme okapat, nakrájíme na kousky.
-
2
Maso osolíme, opepříme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance se sýrem, po obou stranách osmažíme na oleji. Ke svíčkovým řezům servírujeme studenou omáčku.
-
3
Omáčku připravíme smícháním vína, oleje a kečupu s cibulkami, kapary a žampiony.