Dušené hovězí maso na víně s karotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 41 g
- Sodík 615 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 163.2 mg
- Draslík 521.8 mg
- Vláknina 7170.8 mg
- Vitamín A 7170.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme nadrobno, maso očistíme a pokrájíme na kostky, karotku očistíme a rozkrájíme na tenčí plátky, cibuli krájíme nadrobno, sterilované cibulky slijeme, necháme okapat.
-
2
V kastrolu na másle rozpustíme slaninu, vmícháme maso a smažíme. Zhruba po 5 minutách vmícháme cibuli, pepř, sůl a smažíme za občasného promíchání. Opečené maso přelijeme vínem a na mírném plameni dusíme. Když je téměř měkké, přidáme cibulky, karotku a dodusíme.