Toasty s karamelizovanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Šalotka
  • 12 krajíc Bageta
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Rajčata soudková
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 878.5 mg
  • Vláknina 5678.7 mg
  • Vitamín A 5678.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.7 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme je a pokrájíme na kousky.

  • 2

    Šalotku a česnek oloupeme, šalotku krájíme na silnější plátky, česnek na jemno, chilli papričku zbavenou semen rozsekáme nadrobno. Petrželovou nať opláchneme, osušíme a nakrájíme.

  • 3

    Ve wok pánvi rozehřejeme olej, orestujeme šalotku, česnek a chilli, přibližně po 2 minutách přidáme cukr a sójovou omáčku. Za stálého míchání restujeme 3 - 4 minuty, dokud šalotka rovnoměrně nezhnědne.

  • 4

    Přilijeme víno s octem, přivedeme k varu, poté snížíme teplotu. Zvolna vaříme na mírném ohni přibližně 8 minut. Tekutina zhoustne a získá lesklý vzhled. Vložíme chřest, přikryjeme poklicí a za občasného míchání vaříme 4 - 5 minut, dokud nezměkne.

  • 5

    Nakonec přidáme nakrájená rajčata a citrónovou šťávu, zamícháme a povaříme ještě 2 minuty. Pod grilem, předehřátým na vysokou teplotu, z obou stran opečeme plátky francouzské bagety.

  • 6

    Na hotové toasty navršíme zeleninovou směs a podáváme ozdobené kousky petrželky.

Komentáře k receptu