Grilovaná bageta s artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 23 g
- Sodík 545 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 394.4 mg
- Vláknina 11835 mg
- Vitamín A 11835 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme bagetu na plátky cca 1,5 cm tlusté a rozložíme je na středně rozložený gril. Z každé strany poté grilujeme jednu minutu. Během toho nakrájíme na nudličky papriku a smočíme ji v olivovém oleji. Mřížku na grilu vyložíme alobalem a tři minuty na něm fritujeme papriku. To samé uděláme s plátky salámu.
-
2
Smícháme olivový olej s tapenádou a potřeme ogrilovanou bagetu. Přidáme na ni plátek salámu, papriku a artyčoky. Vrátíme na gril a jednu minutu ještě ohřejeme. Poté můžeme podávat.