Fazolová arabská omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 13 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 479.4 mg
- Vláknina 1315.8 mg
- Vitamín A 1315.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené fazole fava (zelené barvy, můžeme místo nich použít i bílé fazole) přes noc namočíme do vody, ve které je druhý den uvaříme doměkka.
-
2
Cibuli oloupeme, pokrájíme na jemné plátky a na 1 lžíci olivového oleje dozlatova osmažíme. Nasekáme 2 lžíce bazalky nebo koriandru.
-
3
V míse ušleháme vejce, přidáme vařené fazole, osmaženou cibuli i s olejem, drcený kmín, bazalku, osolíme a opepříme a vše dobře promícháme.
-
4
Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a vlijeme do ní připravenou směs, pak snížíme příkon tepla a smažíme. Po patnácti minutách pak můžeme omeletu obrátit a osmažit i z druhé strany, nebo ji nechat dopéci pod grilem.
-
5
Omeletu servírujeme pokrájenou na čtvrtky, jako příloha je vhodný některý zelený salát.