Zeleninové smaženky se sladkou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 225 g Brokolice
  • 125 g Chřest bílý
  • 125 g Fazolové lusky zelené
  • 250 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Marmeláda brusinková
  • 5 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 751 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 1047 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 579.1 mg
  • Vláknina 12895 mg
  • Vitamín A 12895 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.4 mg
  • Vitamín E 7.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na prosátou mouku se špetkou soli v míse nalijeme vejce rozšlehaná s vodou a spolu vyšleháme na hladké těstíčko.

  • 2

    3 lžíce brusinkové zavařeniny, špetku soli a 5 lžic pomerančové šťávy vaříme za nízkého příkonu tepla v malé nádobě, až omáčka zhoustne. Hotovou omáčku přelijeme do misky.

  • 3

    Lilek a velkou červenou cibuli nakrájíme na silné plátky, brokolici rozebereme na růžičky, červenou papriku pokrájíme na proužky, chřest nasekáme na špalíčky a fazokové lusky zbavíme špiček.

  • 4

    Na wok pánvi nebo hluboké pánvi rozehřejeme rostlinný olej. Chceme-li zjistit, zda je olej dostatečně horký, ukápneme do něj kousek těsta. Vyplave-li ihned na povrch, je teplota na smažení příhodná.

  • 5

    Zeleninu namáčíme do připraveného těstíčka a postupně ji dozlatova v malých dávkách smažíme, každou 3-4 minuty. Usmaženou zeleninu drátěnou sběračkou přemístíme z oleje na papírové ubrousky, na kterých je dle chuti osolíme.

  • 6

    Zeleninu servírujeme s brusinkovou omáčkou k namáčení.

  • 7

    Můžeme ozdobit čerstvými bazalkovými lístky

Komentáře k receptu