Dušený špenát zapečený s těstovinami Fusilli

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 68 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka polohrubá
  • 450 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Těstoviny Fusilli
  • 450 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 120 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 759 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 385 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 326.3 mg
  • Draslík 711.6 mg
  • Vláknina 9478.1 mg
  • Vitamín A 9478.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 135.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do osolené vroucí vody vložíme těstoviny a vaříme tzv. "na skus", zhruba 12 minut. Poté těstoviny scedíme, necháme okapat a v míse je promícháme s máslem.

  • 2

    Špenát očistíme, opereme, nakrájíme a ve vlastní šťávě dusíme přibližně 8 minut. Ke špenátu přidáme máslo, sůl, pepř. Vmícháme mouku, kterou jsme rozšlehali ve smetaně a za stálého míchání na mírném plameni vaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Do olejem vymazaného pekáče vložíme polovinu těstovin, poklademe špenátem, přikryjeme druhou polovinou těstovin. Směs přelijeme smetanou s rozšlehanými vejci a v předehřáté troubě pečeme, až těstoviny zezlátnou, zhruba 40 minut.

Komentáře k receptu