Grilované krevety s česnekovým máslem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Máslo čerstvé
  • 9 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 4 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Krevety tygří - loupané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1062 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 301.5 mg
  • Draslík 61.9 mg
  • Vláknina 907.5 mg
  • Vitamín A 907.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety napícháme na špízové jehly nebo přiostřené špejle, namočíme do arašídového oleje, osolíme a opepříme. Grilujeme 10 minut za častého otáčení, až budou propečené. Na poslední minuty přidáme na gril 4 chilli papričky, napíchnuté na špejli, dogrilujeme je spolu s krevetami.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme prolisovaný česnek, sůl, necháme 3 minuty zpěnit a spojit se v omáčku.

  • 3

    Krevety podáváme s opečenou chilli papričkou a přelité česnekovým máslem.

Komentáře k receptu