Špenátové lasagne s grilovanou cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 160 g Lasagnové plátky špenátové
  • 150 g Mozzarella
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 0.5 ks Cibule
  • 4 ks Cuketa
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Česnek
  • 2 ks Bobkový list
  • 12 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.28 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 39.4 mg
  • Draslík 632.1 mg
  • Vláknina 22660.1 mg
  • Vitamín A 22660.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve troubu předehřejeme na 200 stupňů. Zapékací mísu a grilovací pánev vytřeme olejem, na grilovací pánvi opečeme na plátky nakrájené lilky, poté je přeneseme je na savý ubrousek. V jiné pánvi na másle opečeme nadrobno nakrájený česnek, na plátky pokrájené cukety, nadrobno rozkrájenou patrželku a majoránku. Cukety opět osušíme na savém ubrousku. Do zapékací mísy vrstvíme postupně lilky, cukety, nastrouhanou Mozzarellu, rajčata a špenátové lasagnové plátky. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Nakonec nalijeme bešamelovou omáčku, posypeme nastrouhaným Parmezánem a pečeme 35 minut v troubě.

  • 2

    Bešamelová omáčka s cibulí:

  • 3

    Do hrnce nalijeme mléko, do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme, přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a vše minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko, takto za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu