Milánské rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 300 g Rýže loupaná
  • 150 ml Víno bílé
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Šafrán
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 942 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 9.4 mg
  • Draslík 373.5 mg
  • Vláknina 8466.7 mg
  • Vitamín A 8466.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpálíme olej a cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme. Přidáme rýži a za stálého míchání krátce osmahneme. Poté podlijeme vínem a mícháme dokud se tekutina neodpaří a nevsákne do rýže.

  • 2

    Přidáme šafrán a postupně, za stálého míchání přiléváme po naběračkách vývar, dokud rýže cca po 15min nezměkne. Odstavíme, vmícháme lžíci másla a necháme cca 2min stát. Ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Mezitím hlívu lehce osolíme a na zbytku oleje orestujeme.

  • 4

    Hotovou rýži rozdělíme na talíře, poklademe plátky hlívy a podáváme.

Komentáře k receptu