Milánské rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 16 g
- Sodík 942 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 9.4 mg
- Draslík 373.5 mg
- Vláknina 8466.7 mg
- Vitamín A 8466.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozpálíme olej a cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme. Přidáme rýži a za stálého míchání krátce osmahneme. Poté podlijeme vínem a mícháme dokud se tekutina neodpaří a nevsákne do rýže.
-
2
Přidáme šafrán a postupně, za stálého míchání přiléváme po naběračkách vývar, dokud rýže cca po 15min nezměkne. Odstavíme, vmícháme lžíci másla a necháme cca 2min stát. Ochutíme solí a pepřem.
-
3
Mezitím hlívu lehce osolíme a na zbytku oleje orestujeme.
-
4
Hotovou rýži rozdělíme na talíře, poklademe plátky hlívy a podáváme.