Středomořské burgery s piniovým pestem
Suroviny
- 200 g Cuketa
- 200 g Lilek
- 100 g Rajčata
- 40 g Sýr Parmezán
- 8 g Sůl
- 3 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Pepř černý mletý
- 50 g Bazalka
- 40 g Oříšky piniové
- 100 g Roketa
- 100 g Mozzarella
- 40 ml Olej olivový
- 1.6 ml Olej olivový extra panenský
- 4 ks Ciabatta
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1708 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 614.9 mg
- Vláknina 12307.5 mg
- Vitamín A 12307.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek a cuketu nakrájíme na plátky, potřeme olejem, osolíme, opepříme, necháme několik minut uležet a zatím vyrobíme pesto. Do mixéru vložíme sůl, česnek, pepř, bazalku, oříšky a rozmixujeme do hladka. Mixér necháme běžet a pozvolna přiléváme olej, až se vytvoří kaše.
-
2
Plátky zeleniny grilujeme 3 minuty z každé strany, po otočení posypeme Parmezánem. Podáváme v rozkrojené ciabattě potřené pestem s plátky rajčat, Mozarelly a listy rokety.