Středomořské burgery s piniovým pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cuketa
  • 200 g Lilek
  • 100 g Rajčata
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 8 g Sůl
  • 3 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Bazalka
  • 40 g Oříšky piniové
  • 100 g Roketa
  • 100 g Mozzarella
  • 40 ml Olej olivový
  • 1.6 ml Olej olivový extra panenský
  • 4 ks Ciabatta
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1708 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 614.9 mg
  • Vláknina 12307.5 mg
  • Vitamín A 12307.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek a cuketu nakrájíme na plátky, potřeme olejem, osolíme, opepříme, necháme několik minut uležet a zatím vyrobíme pesto. Do mixéru vložíme sůl, česnek, pepř, bazalku, oříšky a rozmixujeme do hladka. Mixér necháme běžet a pozvolna přiléváme olej, až se vytvoří kaše.

  • 2

    Plátky zeleniny grilujeme 3 minuty z každé strany, po otočení posypeme Parmezánem. Podáváme v rozkrojené ciabattě potřené pestem s plátky rajčat, Mozarelly a listy rokety.

Komentáře k receptu